29.4.09

Terbiyeli Genç Aslanlar

Üzerinden 2 gün bile geçmeden Young Lions sonuçları hararetle tartışılmaya başlandı. Birer yarışmacı olarak, dereceye giren işleri biz de tartıştık ve eleştirdik. Hatta müsabaka sırasında gözümüze değen ekranları dahi fiskos fiskos ettik. Ha, bu bi’ ayıpsa, siz hayatınız boyunca hiçbir şeyi eleştirmeyin emi.

Tebrikler, kutlamalar, sorular ve eleştiriler eşliğinde sosyalleştik yorum kutucuklarında. Pek modern, pek yapıcı, pek de mutluluk verici. Ancak rastladığım bir yorum, hakiki biçimde damarıma bastı. Ve emin olun ki; tazesi olduğum ve çok sevdiğim mesleğim sebebiyle bu kadar yorgun bu kadar stresli olmasam, ben de gecenin köründe tek tuşuna basmazdım şu kahve lekeli klavyenin.

Kimin, nasıl çalıştığını bilmem ama ben ve ait olduğum ekip, hangi şartlar altında çalışıyor olursa olsun iş ahlakına ters düşecek hiçbir davranışta bulunmamıştır, bulunamaz. Young Lions müsabakası, zaman ‘kısıtlaması’ sebebiyle kimilerine zorlu gelebilir ama ekibim için vız gelir tırıs geçer, bu kadar da net söylüyorum. Ama tabii, o kadar da kolay olmadı. Cannes’da yarışmaya hak kazandığımız işe bakacak olursanız duygusal ve teknik aksaklıklardan dolayı başımıza gelmeyen felaketin kalmadığını açıkça görebilirsiniz. Banner’ı bağladığımız random açılış sayfasını geçince multi in-brief konsept tasarımını bulacaksınız. Dikkatinizi dağıtmadan sol alt köşeye bakınca belki de bugüne kadar değerlendirmeye alınmış hiçbir işte olmayan çok önemli bir yerde bulacaksınız kendinizi. İşte orada, meslektaşlarımızın önüne geçebilmemizdeki en önemli faktörlerden biri olan, sosyal medya kullanımıyla karşılaşacaksınız.

Gmail’dan babamı da indirsem, diğer ekiplerin hiçbiri işin açılımlarını ve işlevselliğini düşünmediği ve bunları yapmadığı aşikar. Ama bence siz de bunu yapmayın.


Bir daha da Young Lions’a gelmem.

Yersen


Hangi Manada: Bu metin doğam gereği ‘+18’ standartlarına uygun biçimde yazılabilirdi lakin yazmadım. Beğenen olur, beğenmeyen olur ancak kıçımdaki terle çıkardığım işe hiçbir babayiğit yolsuzluk yağı süremez. Bu da böyle bilinedursun.